H A V A N A (TANJUG)

AGRESIJA NATO-A NA JUGOSLAVIJU JE "RAT KOJI JEDINO MOZE DA SE UPOREDI SA NACISTICKIM AGRESIJAMA PRE DRUGOG SVETSKOG RATA", IZJAVIO JE PREDSEDNIK KUBANSKE SKUPSTINE R. ALARKON.

U INTERVJUU LISTU "GRANMA", ALARKON JE OSUDIO AGRESIJU NATO-A NA JUGOSLAVIJU, ISTAKAVSI DA JE ONA USMERENA ISKLJUCIVO PROTIV CIVILNOG STANOVNISTVA.

U RATU KOJI SE VISE OD 60 DANA VODI PROTIV JUGOSLOVENSKOG NARODA, AGRESORI SU DOZIVELI "MORALNI PORAZ", OCENIO JE ALARKON, JER SE JUGOSLOVENI BORE "DUHOM, KOJI NE MOZE UNISTITI NI NAJPRECIZNIJA BOMBA".

"JEDNOG DANA GOVORICE SE O VREMENU PRE JUGOSLAVIJE I VREMENU POSLE JUGOSLAVIJE, JER ONO STO IMPRESIONIRA, ONO STO PREDSTAVLJA STRASNU LEKCIJU ZA CEO SVET, JE CINJENICA DA NISU MOGLI SLOMITI TU JUGOSLAVIJU", IZJAVIO JE ALARKON.

PREMA OCENI PREDSEDNIKA KUBANSKOG PARLAMENTA, EVROPA CE PLATITI NAJVECU CENU RATA U JUGOSLAVIJI, NE SAMO U EKONOMSKOM, NEGO I U POLITICKOM POGLEDU. ON SMATRA DA SU SAD, U POKUSAJU DA USPOSTAVE GLOBALNI KAPITALIZAM U SVETU,

POTAJNO BACILE EVROPU U RAT SA JUGOSLAVIJOM. DOK "EVROPLJANI PROZIVLJAVAJU PRVI EVROPSKI RAT, KOJI JE KONTINENTU NAMETNUO NATO", UJEDINJENE NACIJE SU BESPOMOCNE, "JER SU I SAME, KAO I JUGOSLOVENSKE TERMOELEKTRANE, SAOBRACAJNICE, PUTEVI I SAMI JUGOSLOVENI, ZRTVA BOMBI NATO", OCENIO JE ALARKON.

JUGOSLAVIJA JE "NEIZBRISIVA SKOLA" ZA SVE NARODE, NAGLASIO JE PREDSEDNIK KUBANSKOG PARLAMENTA I DODAO DA TEROR KOJI SPROVODI NATO MOGU SPRECITI SAMO UJEDINJENI NARODI SVETA.

"VAZNO JE DA NARODI NAUCE TU LEKCIJU I ISKAZU SOLIDARNOST SA JUGOSLAVIJOM", ZAKLJUCIO JE PREDSEDNIK KUBANSKE SKUPSTINE.


Posaljite vase misljenje
Hronologija agresije nato pakta

Tekst je preuzet sa mailing liste: "ex singidunum" <nobombs@brazil.tcimet.net>

Natrag na glavnu stranicu
4649